Yleistä muotokuvamaalauksesta

Muotokuvan maalauttaminen tuottaa usein monenlaisia pohdintoja ja "ylimääräistä" päänvaivaa henkilöille, joille tilanne tulee väistämättä eteen. Itse mallia hirvittää, mihin pyöritykseen hän ollenkaan joutuu. Tilaajaa kiinnostaa, mitä se maksaa ja kuka on taiteilija...ja mihin se maalaus sitten sijoitetaan.

Omasta puolestani voin helpottaa päähenkilön mieltä kertomalla, että jos jaksaa tavata minut muutaman kerran, niin prosessi on jo pitkällä. Virallisesta muotokuvasta puhuttaessa käyn mielelläni ensin tapaamassa mallia tämän työpaikalla tai siellä, mihin kuva mahdollisesti sijoitetaan. Keskustellessa ensimmäisen kerran selviää yleensä moni asia: mallin omat ajatukset koko maalausideasta ja omat selvitykseni siitä, miten voisimme menetellä. Järjestämme kuvaussession, otan paljon valokuvia ja päätämme, mikä olisi sopivin koko muotokuvalle.

Valitsen mielestäni parhaiten mallin persoonallisuutta muistuttavat kuvat ja käytän niitä apuna maalatessani ensimmäisen luonnoksen. Esittelen luonnoksen ja maalaan sen sekä mahdollisten korjausten pohjalta varsinaisen muotokuvan. Ja siitä keskustellaan.

Maalaus valmistuu ja kaikki ovat toivottavasti tyytyväisiä.

Ehdotuksia haluamastasi teoksesta voit antaa esimerkiksi sähköpostitse. Vastaan ja kerron aikatauluistani, hinnoista ja toimintatavoista.

 
Etusivu
Ansioluettelo
Maalaukset
Yleistä muotokuvamaalauksesta
Kurssit ja leirit
Yhteystiedot
Art Alsila